n-Butyl acetate |
|
|
|
نامگذاری اتحادیه بینالمللی شیمی محض و کاربردی
Butyl ethanoate
|
دیگر نامها
Butyl acetate; Acetic acid n-butyl ester; Butile
|
شناساگرها |
شماره ثبت سیایاس |
123-86-4 |
پابکم |
31272 |
کماسپایدر |
29012 |
UNII |
464P5N1905 |
KEGG |
C12304 |
ChEBI |
CHEBI:31328 |
ChEMBL |
CHEMBL284391 |
جیمول-تصاویر سه بعدی |
Image 1 |
|
|
خصوصیات |
فرمول مولکولی |
C6H12O2 |
جرم مولی |
۱۱۶٫۱۶ g mol−1 |
شکل ظاهری |
Colorless liquid with fruity odor |
چگالی |
0.88 g/cm3 |
دمای ذوب |
−۷۷ درجه سلسیوس (−۱۰۷ درجه فارنهایت؛ ۱۹۶ کلوین) |
دمای جوش |
127 °C, 400 K, 261 °F
|
انحلالپذیری در آب |
10 g/L (20.0 °C) |
ضریب شکست (nD) |
1.394 (20.0 °C) |
خطرات |
خطرات اصلی |
Flammable |
نقطه اشتعال |
27 درجه سلسیوس (81 درجه فارنهایت |
ترکیبات مرتبط |
مرتبط با استات |
پروپیل استات
amyl acetate |
ترکیبات مرتبط |
butanol |
به استثنای جایی که اشاره شدهاست در غیر این صورت، دادهها برای مواد به وضعیت استانداردشان داده شدهاند (در 25 °C (۷۷ °F)، ۱۰۰ kPa) |
|
|
|
|
n- بوتیل استات ، همچنین به عنوان اتانات بوتیل نیز شناخته می شود ، استری است که در دمای اتاق مایع بی رنگ و قابل اشتعال است. این گیاه در بسیاری از میوه ها یافت می شود ،
جایی که همراه با سایر مواد شیمیایی ، طعم های خاصی را به وجود می آورد و بوی شیرین موز یا سیب را دارد. از این گیاه به عنوان میوه ای مصنوعی در غذاهایی مانند آب نبات ، بستنی ، پنیر و مواد پخته شده استفاده می شود.
بوتیل استات اغلب به عنوان یک حلال جوش با قطب متوسط استفاده می شود. همچنین به عنوان حلال در لاک ناخن به همراه اتیل استات استفاده می شود.
سه ایزومر دیگر بوتیل استات عبارتند از ایزوبوتیل استات ، ترت - بوتیل استات و sec-butyl استات
تولید
استات بوتیل معمولاً با استری شدن فیشر بوتانول (یا ایزومر آن برای ساخت ایزومر بوتیل استات) و اسید استیک با حضور اسید سولفوریک کاتالیزوری در شرایط رفلاکس با این واکنش تولید می شود